A-nieuws: Na vliegende start nieuwe thusiwinst

Als het na een kwartier vier-nul staat, is de match wel gespeeld. IFI A ondervond het in zijn laatste uitmatch bij Jos Schepdaal. Onze blauwwitten konden nog tot 4-3 terugkomen, maar verder geraakten ze niet meer. Thuis tegen Blauwput Kessel-Lo was het scenario andersom. Deze keer waren het de onzen, die halweg de eerste helft vier-nul leidden en daarmee stond het sein op groen voor alweer een thuiszege. We zijn zo onderhand ijzersterke homereputatie aan het kweken.
Zo’n overrompelende start hadden we al lang niet meer gezien van onze VK-ers. Pas afgetrapt knalde Lieven hard naast, maar het was slechts uitgesteld. Even later zorgde “Balak” met een afgeweken bal voor de openingsgoal. Het mag ook eens meezitten. Lieven was duidelijk in één van zijn productieve dagen, want mooi aangespeeld door Robby besloot hij even mooi binnen. De pret kon niet op, toen Jonathan Wim bediende en die liet de kans niet liggen. Het was Wim’s dagje wel, want nauwelijks stond de 3-0 score op het bord, of Wim rukte in zijn eentje op naar de bezoekende kooi en, jawel ,coach-bordjesman Frank kon alweer aan het werk.
Buit binnen zou je denken, maar toch legde Kessel-Lo zich niet bij de feiten neer. Op vrijschop deed Blauwput onze netten trillen en toen de ref op punt stond rusten te blazen, kenden de Leuvenaars weer succes. Kessel-Lo begon dan ook met verse moed aan de tweede helft. Ons heiligdom werd van alle kanten bestookt, maar gelukkig stond doelman Jan paraat met een paar knappe reddingen. Skipper Mario stuurde zijn troepen weer vooruit en Lieven trapte op de dwarsligger. Maar zoals al gezegd, kende Wim zijn dagje. Twee assists van hem werden evenveel keer door respectievelijk Jonathan en Robby benut om de match definitief te beslechten. Zo mocht een niet geheel fitte Dirk nog opdraven. Dat Kessel-Lo vlak voor tijd nog tot 6-3 milderde, was enkel voor de statistieken.
De ploeg, die voor nieuwe thuiswinst zorgde : Jan, Wim, Mario, Jonathan, Lieven, Robby en Dirk. Coach Frank keek tevreden naar de prestatie van zijn pupillen

Door Roel op 12-03-2014 om 21:42 uur.

A-nieuws: Thuiszeges volgen elkaar op

De ene match is de andere niet, maar bij onze blauwwitten blijven na Nieuwjaar de thuispartijen volgens het zelfde scenario te verlopen. Eerste helft de bezoekers het trefzekerst, wij bij de rust dus tegen achterstand opkijkend, maar op het einde wint toch ons aller VK IFI. Tegen Wambeek was het niet anders en daarna tegen Drogenbos was het weer het zelfde verhaal. Wat wel wat zegt over de mentale en fysieke krach van ons team. Als we eens over ons zelf mogen stoefen, bij deze dan.
Tegen Wambeek kreeg Youri al na enkel minuten het nakijken en waren onze mannen op achtervolgen aangewezen. De IFI-aanvallen volgden elkaar op en Lieven lukte dan ook de verdiende gelijkmaker. De pret was van korte duur, want op counter kwamen de bezoekers al meteen weer op voorsprong. Om kort daarna zelfs voor de derde keer onze netten te doen trillen. Dat zag er echt niet goed uit. Gelukkig kon vlak voor de pauze Wim voor de aansluitingstreffer zorgen.
Nog maar pas weer begonnen of Lieven stuurde een vrijschop tegen de vijandelijke touwen. De stand dus weer in evenwicht en een gretig IFI wilde duidelijk meer. Lieven vond de bezoekende doelman op zijn weg, maar het was slechts uitgesteld. Een fraaie actie van Mario leverde een even fraaie treffer op. De buit was echter nog niet binnen, want Wambeek kwam snel weer langszij. Sein voor het blauwwitte slotoffensief met als orgelpunt een combinatie Wim- Lieven door “Balak” succesvol afgerond. Zodat in de kleedkamer de zegekreten weerklonken.
In de volgende thuispartij tegen Drogenbos – op de vierde stek met drie punten meer net voor ons geklasseerd- – waren het wel onze IFI-ers, die op voorsprong klommen via Lieven, knap vrijgespeeld door Mich. Drogenbos kwam echter snel langszij. De onze lieten zich niet uit hun lood slaan, maar een schot van Mich trof de deklat en een vrije trap van Ruben werd door de bezoekende keeper gepareerd. Een bezoekende actie kende wel succes, zodat we ook deze keer de rustbank met achterstand opzochten.
Ook ditmaal viel het in de tweede periode weer helemaal in de goede plooi. Nog maar pas terug gestart of onze vrijshop specialist Dirk deed zijn reputatie alweer eer aan. De gasten stonden er bij en keken er naar. Keeper Eddy 1 verhinderde met een mooie reflex de bezoekeden gelijkmaker,waarop Ruben een collectieve aanval met Jonathan als aangever mooi afrondde. Dus weer Mechtemse voorsprong. Als de wederoptredende Eddy2 een nieuwe ragfijne assist van Mich in doel verlengde, was de nieuwe thuiswinst een feit. Een bezoekende tegentreffer in de slotminuut kon de pret niet meer bederven. Vierde opeenvolgende thuiszege voor onze A’ sen knap op de vijfde plaats op één luttel puntje vande nummer vier. Zo zien we het graag.
De ploeg, die tegen Wambeek de achterstand in winst omboog: Youri- - Mario - Ruben - Wim - Lieven - Jonathan – Michael met Steven als afgevaardigde
Het team, dat het tegen Drogenbos nog eens overdeed: Eddy 1 - Ruben - Wim - Lieven - Jonathan -Michael – Eddy 2 en Dirk. Frank was opnieuw de winnende coach.
.

Door Roel op 27-02-2014 om 22:32 uur.

A-nieuws: Goals aan de lopende band

Voor de liefhebbers van goals, is er tegenwoordig maar één adres: de Merchtemse sporthal. Tenminste als onze A’s hun thuismatchen afwerken. Na de 8-5 tegen Haren, verscheen tegen Schepdaal een sensationele 9-3 op het scorebord. In de derby tegen Londerzeel had de bordjesman alweer de handen vol met 7-4 als eindresultaat. Wie goed is in rekenen, heeft het al voor mekaar. In drie thuispartijen zetten onze kanonniers liefst 24 keer de netten bol. Of een gemiddelde van 8 goals per wedstrijd. Moet er nog zand zijn, zou een legendarische voetbalcommentator gezegd hebben.
Het straffe is dat het iedere keer in de eerste helft een zware dobber leek te worden om , zeg maar, een punt mee te graaien. Maar elke keer ook daverden onze VK –ers na verloop van tijd over de tegenstrever heen. Zou er dan toch iets speciaals zitten in het water, dat onze spelers tijdens de pauze door hun dorstige kelen spoelen?
Dat je op een eerste indruk niet mag afgaan, bleek alleszins in onze match tegen Schepdaal. Dat IFI middelmatig aan de partij begon, was eigenlijk een understatement. Na de Schepdaalse openingsgoal kon Michael (Mich voor de dames ) wel gelijkstellen, maar de bezoekers kwamen meteen weer op voorsprong. Onze Mich (we zullen maar de afkorting blijven gebruiken) ontbond daarna zij duivels. Met nog twee goals bracht hij de stand zowaar op 3-2 . Toen vlak daarop Jonathan (Jo voor de dames) zijn kersvers vaderschap met een treffer vierde , konden we warempel met een 4-2 voorsprong gaan uitblazen en mochten de massaal opgekomen supporters op de mooie ruststand klinken..
Na de onderbreking was het de beurt aan Lieven om raak te knallen, waarop de gasten tegenscoorden en met 5-3 even weer in de match leken te komen. Wim nam echter de laatste twijfel weg en in de slotminuten zorgden Lieven en Ruben nog voor een monsterscore. En zeggen dat we het in het verleden tegen de Jossen uit Schepdaal altijd lastig hadden. Zo zie je maar.
Zo’n moeilijk te bekampen tegenstrever is ieder jaar ook ZVC Londerzeel, waarbij dan telkens de derbysfeer in de lucht hangt. Deze keer greep ons aller Veekaa de buren meteen bij het nekvel. De wijzer was nog geen vijf keer rond of de Londerzeelse netten waren al twee keer aan het trillen.. Lieven was daarvoor verantwoordelijk. De bezoekers sloegen echter prompt terug en brachten de stand in evenwicht. Ja, het zou weer gen makkie worden tegen Stevens en zijn maats. Nog voor de rust kwam IFI echter weer aan het commando na een actie uit het boekje: hieltje Dirk en Mich binnen.
Ook deze keer kwamen de Londerzeelnaars weer langszij met een afgeweken bal, waardoor goalie Eddy op het verkeerde been stond. Daarop volgde opnieuw en copybook-goal van de onzen: een tegenstoot langs Robby, die Mich bediende en nummer vier ging tegen de touwen. Maar nog maar eens leverde een afgeweken bal de gasten de gelijkmaker op (4-4). Het zou hun zwanenzang zijn. Lieven vond eerst nog de staak op zijn weg en scoorde in de rebound. Daarna vuurde Robby nog twee kruisraketten af , die de Londerzeelse keeper zonder enig verhaal liet.
Naast die goaltjeskermissen zijn uit deze heerlijke matchen vooral de inzet en collectieve prestatie van onze manschappen te onthouden. Het brengt VK IFI A op een gedeelde vijfde plaats, samen met Lennik. Beide ploegen tellen 18 punten met elk 7 gewonnen matchen, 4 gelijke spelen en 4 nederlagen. Zelfs het doelsaldo is identiek: 65-56 voor Lennik en 60-51 voor de onzen.
De ploeg die Schepdaal inblikte: Youri-- Ruben - Wim - Lieven - Jonathan - Dirk en Michael.
De killers van Londerzeel waren: Eddy - Mario - Wim - Lieven - Jonathan -Michael - Robby en Dirk.
Coach Frank mocht zich telkens de succescoach noemen.

Door Roel op 27-01-2014 om 21:24 uur.
1 | 2 | 3 | ... | 26 | 27 | Volgende

Javascript should be enabled to view the calendar.

 • Ribbels Beigem
 • 6-5
 • VK Ifi A
 • Orgaboys
 • 3-8
 • VK Ifi C
 • VK Ifi C
 • 2-2
 • Karrewilly's
 • Malidos Haren
 • 2-11
 • VK Ifi A
 • VK Ifi A
 • 18/04
 • Cheers Woluwe
 • VK Ifi C
 • 01/05
 • Miereghemhof