Club-nieuws: Spetterend jaarbegin voor onze teams

VK IFI is spetterend aan het nieuwe jaar begonnen. Dat is het minste wat kan gezegd worden. Niet alleen geldt deze verheugende vaststelling voor onze A-ploeg , maar deze verblijdende constatering is ook van toepassing op de C-ploeg, waarover sinds mensengeheugens op deze stek niet werd gehandeld, maar waarvan de wapenfeiten hier niet meer onbesproken kunnen blijven.
De eerste opdracht van 2015 was voor onze A’s nochtans niet van de poes. Tegen JEV Lennik is het altijd moeilijk optornen zeker dan in het verre Gooik, waar de Jevven (of is het Jev’s) hun thuismatchen plegen af te werken. Bovendien kon de trip niet met onze –op papier- sterkste formatie worden ondernomen. Wie een beetje vreesde voor mogelijk puntenverlies, leek in het matchbegin gelijk te krijgen, want spoedig lukte de thuisploeg de openingstreffer. Op achterstand komen is onze A-ploeg dit seizoen onderhand gewoon, net zoals die achterstand binnen de kortste keren goed maken. Dit laatste was ook deze keer het geval. Nog voor de rust was het gat gedicht en prijkte er een 1-3 stand in het voordeel van de onzen op het bord.
Na de onderbreking leek het nog even link te gaan worden. Een overtreding in de backlijn, bestraft met een gele kaart, liet de thuisploeg toe op penalty de aansluitingstreffer te lukken. De onzen lieten zich niet van de wijs brengen, speelden het balletje heel goed rond en goals bleven niet uit. Met als fantastisch resultaat een 3-7 zegepraal in het hol van de Lennikse leeuwen. Drogenbos heeft ons in de stand wel van de leidersplaats verdrongen, maar die mannen speelden al 2 matchen meer en tellen slechts een bonus van één puntje, zodat wij hoe dan ook nog altijd , wat met noemt, virtueel leider zijn.“Als we zo voortdoen, worden we kampioen”, hoorden we zowaar een niet nader genoemd element in een onbewaakt moment orakelen.
Zoals hoger al gezegd en geschreven, wou de C-ploeg voor hun “grote broers” niet onderdoen en stapten ook zij het nieuwe jaar denderend in. Tegenstrever Anno 83 viel een maatje te licht uit en met goed samenspel stond het bij de pauze warempel al 5-1 in het voordeel van de onzen. Na de rust kwamen er nog twee treffers bij, telkens na mooie combinaties. Een goaltje was de tegenstrever nog gegund. De C’s staan nu, met een ideale mix van jong en minder jong, op een zevende stek mooi in de middenmoot en kunnen de volgende weken zeker nog enkele plaatsen omhoog schuiven. “Volgend seizoen kunnen we met deze ploeg kampioen spelen”, hoorden we ook in het C-kamp een gespierde uitspraak.
De A-ploeg, die tegen Lennik zegepraalde: Eddy 1, Wim, Ruben1, Ruben2, Jonathan, Eddy 2, Lieven en Dirk, met de steun van coach Frank.
De C-ploeg die Anno ’83 te grazen nam: Frank, Hans, Maxim , Tom, Filip, Noah, Fre, Ludwig

Door Roel op 21-01-2015 om 23:00 uur.

A-nieuws: De terugronde in als winterkoning

Het mag, neen het moet gezegd worden: onze A-ploeg is aan een beresterk seizoen bezig. Halverwege de competitie zijn we zowaar lijsttrekker en gaan we dus prat op de titel van herfstkampioen, die volgens de geldende voetbalterminologie te beurt valt aan de ploeg, die na de heenronde aan het commando prijkt. Gezien het tijdstip van het jaar en de klimatologische omstandigheden van de voorbije dagen, speken we eigenlijk beter van winterkoning. Nu veel maakt het niet uit, we staan waar we staan en dat is op de eerste plaats bij het afsluiten van de heerronde. Volgens ingewijden in onze clubhistorie zou het de allereerste keer zijn dat zulk wapenfeit zich voordoet .
Twee keer moesten we in de heenronde de duimen leggen en dat was twee keer in eigen sporttempel nog aan toe. Eerst tegen Steenokkerzeel, dat sedertdien bijna geen punt meer pakte en naar de laatste plaats is afgezakt. En eind november was er het verlies in de topper tegen In Team Ternat. Volgens het spelbeeld niet echt verdiend, maar het zijn de goals die tellen. En Ternat had er bij het laatste fluitsignaal nu eenmaal 6 vergaard tegenover 4 voor onze blauwwitten. In de eerste helft konden we enkele goede mogelijkheden niet benutten en dat brak ons uiteindelijk zuur op, zoals dat in voetbal meermaals gebeurt. Eens op voorspong, hield Ternat de boel gesloten om er via vlijmscherpe counters uit te komen. In de slotfase lukte we twee keer de aansluitingstreffer en laaide de hoop in het blauwwitte kamp op, om dan telkens snel op een Ternatse tegenaanval de kop te worden ingedrukt.
Onze blauwwitten moesten daardoor de leidersplaats aan de Ternatnaars laten, maar een week later was het alweer haasje over. Daar waar Ternat in het Londerzeelse zand beet, knoopten de onzen tegen Cheers Woluwe weer met de zege aan. Een sterk openingskwartier leverde ons twee treffers op , daarna ging het allemaal wat stugger, maar de zege kwam niet echt meer in het gedrang. Slotsom: 3-1cijfers op het bord na een toch wel middelmatige wedstrijd. Wat een contrast met de laatste partij van het gezegende jaar 2014 bij de buren van Real Meise. Denderend duel was het daar met een technisch onderlegde, Marokkaans getinte thuisploeg en een IFI, dat na een snelle openingstreffer de wet van de sterkste moest ondergaan. Gelukkig kon na 2-1 achterstand op slag van rust de stand in evenwicht worden gebracht. Na de kampwisseling toonden onze sterk spelende blauwwitten zich de meest aanvallende ploeg , wat twee fraaie treffers na evenveel fraaie acties opleverde. Meise kwam na een floddergoal nog terug tot 4-3, maar gauw zorgde een vijfde IFI- treffer voor de ontlading op en naast het veld. En of de frieten op de Dries smaakten.
De terugrode begint nu met bovenaan drie teams in een zakdoek. Wij op de leiderstroon, Ternat op één luttel puntje, Drogenbos en Jev Lennik op twee stuks. En uitgerekend met meteen een uitmatch bij Lennik gaat de terugronde van start. Dat belooft geen winterwandelingetje te worden.
Tegen Ternat speelden: Eddy 1, Mario, Lieven, jonathan, Romain, Ruben 1, Ruben 2 en ian. Voor de winst tegen Woluwe zorgden: Eddy 1, Mario, Wim, Ruben2 , Jonathan, Lieven, Eddy 2 en Robby. Pakten de volle buit op Real Meise: Jan, Mario, Wim, Ruben2, Jonathan ,Ian, Eddy 2 en Lieven


Door Roel op 05-01-2015 om 23:05 uur.

A-nieuws: Op einde van loodzware maand wenkt herfsttitel

Loodzwaar, zo werd de maand november in de IFI-familie vooraf aangevoeld. De drie opeenvolgende verplaatsingen, waarmee de kalendermaker ons had bedacht, oogden inderdaad niet als een lachertje. Zeker als het dan nog gaat om twee derby’s, waar er altijd wolfijzers en schietgeweren op de loer liggen, en een trip naar het andere eind van de wereld, enfin toch van onze provincie De drie uitmatchen hebben we ondertussen achter de rug en de oogst is respectabel: vijf punten op zes leverden ons die excursies op.
De ene match is de andere niet, hoor je voetbalkenners al eens verkondigen, maar ditmaal hadden de drie uitpartijen toch heel wat overeenkomstigheden. Drie maal moesten we telkens in de eerste helft tegen een achterstand opkijken, evenveel keer werd het gat gedicht. Je zou op de duur in iedere match gaan hopen dat de tegenstrever op voorsprong komt. En zo was het iedere keer ook spanning troef.
Bij onze Londerzeelse buren stonden we gauw 1-0 in het krijt en werd het na de IFI-gelijkmaker spoedig weer 2-1 voor de thuisploeg. Geen nood, na opnieuw de bordjes gelijk te hebben gebracht, liepen onze blauwhemden uit tot 3-5. Klus geklaard, dacht iedereen. Dat was echter gerekend zonder de thuisspelers, die hun doelman naar de bank riepen en met een vliegende keeper ons heiligdom gingen bestoken. Vroeger hadden ze dat al eens uitgespookt met voor ons noodlottige gevolgen. Deze keer liep het gelukkig dergelijke vaart niet. Londerzeel milderde wel tot 4-5, maar in een spannende slotfase bleven de onzen overeind.
In Malderen was het alweer niet voor hartlijders. In een zaal, die in aanmerking komt om als kleinste sporthal in het Guinessbook of records te worden opgenomen, waren het ditmaal de onzen, die snel op voorsprong kwamen. De maandtraditie bleef echter overeind, want de thuisploeg kwam in een mum van tijd terug op gelijke hoogte om vervolgens ons op 3-1achterstand te plaatsen. Dat zag er echt niet goed uit. Nadat onze ploeg zich aan het zaaltje had aangepast, na het scoren van de aansluitingstreffer, na het nemen van een time-out,en na de intrede van nog een achtergebleven gladiator in ons kamp, ging het weer helemaal de goede kant uit. Dat wil zeggen dat we na de rust de 3-2 ombogen in 3-5.Toch werd het bij 4-5 nog even bibberen tot onze zesde treffer tegen de netten belandde en wat later het eindsignaal weerklonk.
Het begint misschien eentonig te klinken, maar in het verre Glabbeek, waar het pas gepromoveerde Meensel-Kiezegem ons opwachtte, was het na achterstand weer achtervolgen geblazen voor onze troepen. Na 2-0 in het voordeel van de thuisploeg ging het via 2-1 naar 3-1. Toch werden ook nu de bordjes op gelijke hoogte gebracht. Daar bleef het deze keer bij, al zat er op het einde nog winst in. Punt verloren of punt gewonnen? Laat ons voor dit laatste kiezen, want we moesten optornen tegen een sterke tegenstrevers, met ondermeer enkele spelers uit de eerste ploeg van Bierbeek in het veldvoetbal. Ja, hetzelfde Bierbeek dat 24 uur later onze dorpsgenoten van FC Merchtem 2000 zou verslaan. Door dit gelijkspel blijft VK IFI op de leiderstroon.
O ja, we zouden nog vergeten dat we tussendoor nog bekerden bij ZVK 86 Leuven. En er na 2-2 eindstand via de penalty’s er uit werden gebonjourd. Geen man over boord, het was maar voor de beker, en de competitie is belangrijker, zouden we zo zeggen. Toch toonden na afloop enkele spelers zich ontgoocheld. Gelukkig vonden ze in Leuven een herberg om de ontgoocheling door te spoelen.
Op nu naar de topper tegen het tweede geklasseerde In Team Ternat. Bij winst kunnen we een stap naar de herfsttitel zetten. Allen daarheen.
De ploeg die ZVK Londerzeel klopte:: Eddy - Mario - Wim - Ruben1 - Ruben2 - Lieven - Robby - Eddy2 (coach Dirk)
Het team, dat voor de beker aantrad: Jan - Wim - Ruben2 - Jonathan - Ian - Romain - Eddy2 (coach Dirk).
Zij, die in Malderen gingen zegepralen: Eddy - Mario - Wim – Bart--Jonathan -Ruben2 - Lieven - Robby ( coach Dirk)
De mannen, die tegen Meensel Kiezegem de punten deelden: Yoeri - Mario - Wim - Ruben1 - Ruben2 - Jonathan - Lieven – Ian (coach Dirk)Door Roel op 26-11-2014 om 11:34 uur.
1 | 2 | 3 | ... | 28 | 29 | Volgende

Javascript should be enabled to view the calendar.

 • VK Ifi C
 • 7-2
 • Anno '83
 • VK Ifi A
 • 23/01
 • Complex VUB Brussel
 • Ifigineia 1
 • 2-11
 • VK Ifi C
 • ZV Wambeek
 • 30/01
 • VK Ifi A
 • VK Ifi A
 • 06/02
 • 't Boerenhof Meensel-Kiezegem
 • Ginderale
 • 09/02
 • VK Ifi C