Club-nieuws: Alles kan, niets moet

Was het lentemoeheid? Of kampioenenstress? Of het feit dat we niet altijd met de “sterkste” ploeg konden aantreden? Al is dat laatste een relatief begrip. Feit is dat sinds maart zijn intrede deed, het bij onze A-ploeg een beetje aan het stokken is. Jawel, de zogenaamde lentemaand -, al was daar niet veel van te merken- begon nog met een erg knappe zege tegen Schepdaal. Een ploeg, die toen aan een serieuze remonte bezig was, maar door de onzen een halte werd toegeroepen. Vijf denderende minuten na de rust zorgden er voor dat het van 1-1 naar 4-1 ging. Dat de bezoekers nog een keer konden tegen scoren kon ons niet meer in verlegenheid brengen.
Hoe anders verliep het in de volgende thuismatch tegen Londerzeel. Met 3-1 voor en nog een goede tien minuten te spelen, leek de buit binnen. Wat toen gebeurde, was een déjà vu. Net zoals een paar seizoenen terug in de Londerzeelse zaal, gingen de buren met vliegende keeper spelen. En net zoals toen, veroorzaakte dat onrust in onze gelederen. En ja, ook deze keer kregen we de kous over de kop. Londerzeel kwam er op en, in de slotminuut, er over.
Winnen was ons in de daaropvolgende twee partijen niet meer weggelegd. Twee keer tereke moesten we met een draw vrede nemen. In Kessel-Lo zagen we op het einde van de match een 2-4 voorsprong nog teloor gaan, thuis tegen Malderen kwamen we wel drie keer voor, maar evenveel keer konden de hekkensluiters (jawel) de stand in evenwicht brengen. Wat betekent dat we uit onze laatste drie matchen een flauwe 2 op 6 puurden.
Edoch, edoch, ondanks die magere puntenoogst van de laatste weken, blijft ons A-team virtueel in koppositie. Drogenbos staat wel op de eerste plaats genoteerd, maar heeft met een punt voorsprong ook een match meer gespeeld. Bovenaan belooft het met vijf clubs in een speling van enkele punten een razend spannend slot te worden. Maar één ding is zeker: als VK IFI zijn laatste drie matchen winnend afsluit, is het kampioen. We hebben dus ons lot helemaal in eigen handen. Maar om het met een gevleugelde uitdrukking te zeggen: alles kan, niks moet.
De C-ploeg blies in maart ook koud en warm. Al was het in omgekeerde volgorde. Tegen Mieregemhof werd het een schitterend 6-2 succes, vervolgens kon in de promoveringstopper tegen Trapsgewijs een 4-1 verliesbeurt niet ontlopen worden. In tegenstelling tot de A’s hebben de C’s het zelf niet meer in handen maar ze gaan er toch nog een lap op geven in de laatste 2 wedstrijden. En ook hier kan het nog allemaal, maar moet er niks.


Door Roel op 06-04-2015 om 22:32 uur.

A-nieuws: Topper werd bloedstollend spektakelstuk

Onwaarschijnlijk, bloedstollend, spektakel tot en met. Wat kunnen we nog meer zeggen van de topper tegen Drogenbos. De heenmatch op de openingsdag van de competitie, toen we een 0-4 achterstand losjes ombogen in een 6-5 zegepraal, stond al in de annalen van ons aller VK IFI geschreven. Maar de voorbije clash met als inzet de leidersscalp in de hoogste Brabantse reeks zal ook een bijzondere plaats krijgen in de historiek van onze blauwwitte vereniging, als die tenminste ooit zal geschreven worden.
Zeg nu zelf: na al in de tweede minuut op achterstand te zijn gekomen, stond er 120 seonden later 2-1 op het bord, , vervolgens werd het in de 7de minuut 2-2 én onmidelliik daarop 3-2. Jawel na welgeteld zeven minuten voetballen hadden de netten al vijf keer getrild. En hoe luidde op het kwartier de stand? Op het kwartier luidde de stand 5-3, mijnheer. Het massaal opgekomen supporterslegioen kon zijn ogen niet geloven. Drogenbos “mocht” nog wel tegenscoren, maar op slag van rust was het weer prijs voor de onzen. Robby ,vier keer, Lieven en Ruben 2 waren de kanonniers van dienst.
De tweede helft begon zoals de eerste. Dit wil zeggen snel een bezoekende treffer en even fluks het IFI-antwoord. “We zullen doorgaan”, dachten de onzen en , jawel, van 7-5 ging het in een mum van tijd naar 9-5. Weer waren Robby, Lieven en Ruben 2 de schutters. Match gespeeld en boeken toe, zou ieder normaal denkend persoon verwachten. Maar het was een avondje, waarop niets normaal was. De gasten haalden de klassieke truk met de vliegende keeper boven en het werd nog afzien voor al wie een blauwe shirt rond de lenden had. Via een goedkope penalty werd het 9-6, en daarop volgden warempel nog twee goals van de ontketende bezoekers. Met 9-8 op het bord werd het in de slotmunten nog bibberen, beven en rillen, maar gelukkig pakte Eddy uit met enkele wereldsaves.
Al bij al een fantastische, zeg maar onvergetelijke IFI-zege, waarmee we met Drogenos haasje over wippen en zodus solo-leider worden. De vorige misstap tegen Meensel-Kiezegem was meteen goed gemaakt, en hoe.
De ploeg, die tegen Meensel de duimen moest leggen: Eddy 1 - Wim - Ruben1 -Ruben2 - Lieven - Jonathan -Eddy2
De mannen, die tegen Drogenbos geschiedenis schreven en stuk voor stuk een pluim op hun hoed verdienen: Eddy 1 - Wim - Mario - Ruben1 -Ruben2 - Lieven - Jonathan en Robby.
Dirk als coach en Frank als afgevaardigde bevolkten telkens de bank.

Door Roel op 23-02-2015 om 22:04 uur.

Club-nieuws: Onze kanonniers haalden alweer grof geschut boven

Nee, we zouden niet graag in de plaats staan van de keepers, die tegenwoordig tegen onze VK IFI-teams hun heiligdom moeten verdedigen. Gegarandeerd dat de ballen rond hun oren tegen de netten zoeven, om maar wat te zeggen. De voorbije speeldag was het weer goaltjeskermis over gans de lijn. Onze A-ploeg was op verplaatsing bij Wambeek wel zo beleefd de thuisploeg de openingstreffer te gunnen, maar daarna gingen aan de overkant de netten trillen. Acht keer deed zich dit fenomeen zich voor. Daarmee was de misstap van een week voordien tegen Complex Brussel goed gemaakt. Toen viel ons een niet alledaags feit te beurt dat we binnen een tijdspanne van vijf spelminuten voor drie treffers mochten juichen, maar concentratieverlies brak ons nadien nog zuur op. Niet gewoon is alleszins de balans tussen thuis en uit in deze competitie. In eigen sporttempel gingen op zeven partijen er zowaar drie verloren, op vreemde bodem werd nog niet verloren, zes keer de zegevlag gehesen en twee keer gelijk gespeeld. En ondertussen blijven we toch maar lekker op een virtuele eerste plaats prijken.
Ook onze C’s haalden in de Merchtemse competitie het grof geschut boven. VK IFI – Ifigineia was éénrichtingsvotbal, waarbij onze kanonniers elf keer raak vlamden. Weliswaar tegen een ploeg uit de bodem van het klassement, maar het belangrijkste is dat er gans de wedstrijd door aardige combinaties op de vloer werd gelegd en enkele goals van fraai makelij waren. Daarmee heeft VK IFI C in de twee partijen na Nieuwjaar al 18 keer raak geschoten, precies even veel keer als de A-ploeg sinds de jaarwisseling. De wiskundige knobbels onder ons zullen dan ook tot een totaal komen van 36 goals voor onze teams in de eerste maand van het nieuwe jaar.
De A’s , die tegen Complex Brussel te snel dachten dat het voor de bakker was: Eddy - Wim - Ruben2 - Lieven - Jonathan -Eddy2 en Robby.
En zij die bij Wambeek weer de puntjes op d i zetten Eddy - Wim - Ruben1 -Ruben2 - Lieven - Jonathan -Eddy2
De C’s, die Ifigineai inblikten: Frank, Hans, Tom, Karl, Steffen, Pieter VR, Bart, Ludwi

Door Roel op 05-02-2015 om 10:20 uur.
1 | 2 | 3 | ... | 29 | 30 | Volgende

Javascript should be enabled to view the calendar.

 • Blauwput Kessel-Lo
 • 28/03
 • VK Ifi A
 • VK Ifi A
 • 03/04
 • ZVK Malderen
 • VK Ifi C
 • 6-3
 • Socca Lova
 • VK Ifi A
 • 17/04
 • Real Meise
 • Cheers Woluwe
 • 20/04
 • VK Ifi A
 • WillyWillyBoys
 • 30/04
 • VK Ifi C