A-nieuws: Topper werd bloedstollend spektakelstuk

Onwaarschijnlijk, bloedstollend, spektakel tot en met. Wat kunnen we nog meer zeggen van de topper tegen Drogenbos. De heenmatch op de openingsdag van de competitie, toen we een 0-4 achterstand losjes ombogen in een 6-5 zegepraal, stond al in de annalen van ons aller VK IFI geschreven. Maar de voorbije clash met als inzet de leidersscalp in de hoogste Brabantse reeks zal ook een bijzondere plaats krijgen in de historiek van onze blauwwitte vereniging, als die tenminste ooit zal geschreven worden.
Zeg nu zelf: na al in de tweede minuut op achterstand te zijn gekomen, stond er 120 seonden later 2-1 op het bord, , vervolgens werd het in de 7de minuut 2-2 én onmidelliik daarop 3-2. Jawel na welgeteld zeven minuten voetballen hadden de netten al vijf keer getrild. En hoe luidde op het kwartier de stand? Op het kwartier luidde de stand 5-3, mijnheer. Het massaal opgekomen supporterslegioen kon zijn ogen niet geloven. Drogenbos “mocht” nog wel tegenscoren, maar op slag van rust was het weer prijs voor de onzen. Robby ,vier keer, Lieven en Ruben 2 waren de kanonniers van dienst.
De tweede helft begon zoals de eerste. Dit wil zeggen snel een bezoekende treffer en even fluks het IFI-antwoord. “We zullen doorgaan”, dachten de onzen en , jawel, van 7-5 ging het in een mum van tijd naar 9-5. Weer waren Robby, Lieven en Ruben 2 de schutters. Match gespeeld en boeken toe, zou ieder normaal denkend persoon verwachten. Maar het was een avondje, waarop niets normaal was. De gasten haalden de klassieke truk met de vliegende keeper boven en het werd nog afzien voor al wie een blauwe shirt rond de lenden had. Via een goedkope penalty werd het 9-6, en daarop volgden warempel nog twee goals van de ontketende bezoekers. Met 9-8 op het bord werd het in de slotmunten nog bibberen, beven en rillen, maar gelukkig pakte Eddy uit met enkele wereldsaves.
Al bij al een fantastische, zeg maar onvergetelijke IFI-zege, waarmee we met Drogenos haasje over wippen en zodus solo-leider worden. De vorige misstap tegen Meensel-Kiezegem was meteen goed gemaakt, en hoe.
De ploeg, die tegen Meensel de duimen moest leggen: Eddy 1 - Wim - Ruben1 -Ruben2 - Lieven - Jonathan -Eddy2
De mannen, die tegen Drogenbos geschiedenis schreven en stuk voor stuk een pluim op hun hoed verdienen: Eddy 1 - Wim - Mario - Ruben1 -Ruben2 - Lieven - Jonathan en Robby.
Dirk als coach en Frank als afgevaardigde bevolkten telkens de bank.

Door Roel op 23-02-2015 om 22:04 uur.

Club-nieuws: Onze kanonniers haalden alweer grof geschut boven

Nee, we zouden niet graag in de plaats staan van de keepers, die tegenwoordig tegen onze VK IFI-teams hun heiligdom moeten verdedigen. Gegarandeerd dat de ballen rond hun oren tegen de netten zoeven, om maar wat te zeggen. De voorbije speeldag was het weer goaltjeskermis over gans de lijn. Onze A-ploeg was op verplaatsing bij Wambeek wel zo beleefd de thuisploeg de openingstreffer te gunnen, maar daarna gingen aan de overkant de netten trillen. Acht keer deed zich dit fenomeen zich voor. Daarmee was de misstap van een week voordien tegen Complex Brussel goed gemaakt. Toen viel ons een niet alledaags feit te beurt dat we binnen een tijdspanne van vijf spelminuten voor drie treffers mochten juichen, maar concentratieverlies brak ons nadien nog zuur op. Niet gewoon is alleszins de balans tussen thuis en uit in deze competitie. In eigen sporttempel gingen op zeven partijen er zowaar drie verloren, op vreemde bodem werd nog niet verloren, zes keer de zegevlag gehesen en twee keer gelijk gespeeld. En ondertussen blijven we toch maar lekker op een virtuele eerste plaats prijken.
Ook onze C’s haalden in de Merchtemse competitie het grof geschut boven. VK IFI – Ifigineia was éénrichtingsvotbal, waarbij onze kanonniers elf keer raak vlamden. Weliswaar tegen een ploeg uit de bodem van het klassement, maar het belangrijkste is dat er gans de wedstrijd door aardige combinaties op de vloer werd gelegd en enkele goals van fraai makelij waren. Daarmee heeft VK IFI C in de twee partijen na Nieuwjaar al 18 keer raak geschoten, precies even veel keer als de A-ploeg sinds de jaarwisseling. De wiskundige knobbels onder ons zullen dan ook tot een totaal komen van 36 goals voor onze teams in de eerste maand van het nieuwe jaar.
De A’s , die tegen Complex Brussel te snel dachten dat het voor de bakker was: Eddy - Wim - Ruben2 - Lieven - Jonathan -Eddy2 en Robby.
En zij die bij Wambeek weer de puntjes op d i zetten Eddy - Wim - Ruben1 -Ruben2 - Lieven - Jonathan -Eddy2
De C’s, die Ifigineai inblikten: Frank, Hans, Tom, Karl, Steffen, Pieter VR, Bart, Ludwi

Door Roel op 05-02-2015 om 10:20 uur.

Club-nieuws: Spetterend jaarbegin voor onze teams

VK IFI is spetterend aan het nieuwe jaar begonnen. Dat is het minste wat kan gezegd worden. Niet alleen geldt deze verheugende vaststelling voor onze A-ploeg , maar deze verblijdende constatering is ook van toepassing op de C-ploeg, waarover sinds mensengeheugens op deze stek niet werd gehandeld, maar waarvan de wapenfeiten hier niet meer onbesproken kunnen blijven.
De eerste opdracht van 2015 was voor onze A’s nochtans niet van de poes. Tegen JEV Lennik is het altijd moeilijk optornen zeker dan in het verre Gooik, waar de Jevven (of is het Jev’s) hun thuismatchen plegen af te werken. Bovendien kon de trip niet met onze –op papier- sterkste formatie worden ondernomen. Wie een beetje vreesde voor mogelijk puntenverlies, leek in het matchbegin gelijk te krijgen, want spoedig lukte de thuisploeg de openingstreffer. Op achterstand komen is onze A-ploeg dit seizoen onderhand gewoon, net zoals die achterstand binnen de kortste keren goed maken. Dit laatste was ook deze keer het geval. Nog voor de rust was het gat gedicht en prijkte er een 1-3 stand in het voordeel van de onzen op het bord.
Na de onderbreking leek het nog even link te gaan worden. Een overtreding in de backlijn, bestraft met een gele kaart, liet de thuisploeg toe op penalty de aansluitingstreffer te lukken. De onzen lieten zich niet van de wijs brengen, speelden het balletje heel goed rond en goals bleven niet uit. Met als fantastisch resultaat een 3-7 zegepraal in het hol van de Lennikse leeuwen. Drogenbos heeft ons in de stand wel van de leidersplaats verdrongen, maar die mannen speelden al 2 matchen meer en tellen slechts een bonus van één puntje, zodat wij hoe dan ook nog altijd , wat met noemt, virtueel leider zijn.“Als we zo voortdoen, worden we kampioen”, hoorden we zowaar een niet nader genoemd element in een onbewaakt moment orakelen.
Zoals hoger al gezegd en geschreven, wou de C-ploeg voor hun “grote broers” niet onderdoen en stapten ook zij het nieuwe jaar denderend in. Tegenstrever Anno 83 viel een maatje te licht uit en met goed samenspel stond het bij de pauze warempel al 5-1 in het voordeel van de onzen. Na de rust kwamen er nog twee treffers bij, telkens na mooie combinaties. Een goaltje was de tegenstrever nog gegund. De C’s staan nu, met een ideale mix van jong en minder jong, op een zevende stek mooi in de middenmoot en kunnen de volgende weken zeker nog enkele plaatsen omhoog schuiven. “Volgend seizoen kunnen we met deze ploeg kampioen spelen”, hoorden we ook in het C-kamp een gespierde uitspraak.
De A-ploeg, die tegen Lennik zegepraalde: Eddy 1, Wim, Ruben1, Ruben2, Jonathan, Eddy 2, Lieven en Dirk, met de steun van coach Frank.
De C-ploeg die Anno ’83 te grazen nam: Frank, Hans, Maxim , Tom, Filip, Noah, Fre, Ludwig

Door Roel op 21-01-2015 om 23:00 uur.
1 | 2 | 3 | ... | 29 | 30 | Volgende

Javascript should be enabled to view the calendar.

 • VK Ifi A
 • 4-2
 • Jos Schepdaal
 • VK Ifi A
 • 3-4
 • VRC Londerzeel
 • ZVC Trapsgewijs
 • 4-1
 • VK Ifi C
 • Blauwput Kessel-Lo
 • 28/03
 • VK Ifi A
 • VK Ifi A
 • 03/04
 • ZVK Malderen
 • VK Ifi C
 • 16/04
 • Socca Lova