A-nieuws: Op einde van loodzware maand wenkt herfsttitel

Loodzwaar, zo werd de maand november in de IFI-familie vooraf aangevoeld. De drie opeenvolgende verplaatsingen, waarmee de kalendermaker ons had bedacht, oogden inderdaad niet als een lachertje. Zeker als het dan nog gaat om twee derby’s, waar er altijd wolfijzers en schietgeweren op de loer liggen, en een trip naar het andere eind van de wereld, enfin toch van onze provincie De drie uitmatchen hebben we ondertussen achter de rug en de oogst is respectabel: vijf punten op zes leverden ons die excursies op.
De ene match is de andere niet, hoor je voetbalkenners al eens verkondigen, maar ditmaal hadden de drie uitpartijen toch heel wat overeenkomstigheden. Drie maal moesten we telkens in de eerste helft tegen een achterstand opkijken, evenveel keer werd het gat gedicht. Je zou op de duur in iedere match gaan hopen dat de tegenstrever op voorsprong komt. En zo was het iedere keer ook spanning troef.
Bij onze Londerzeelse buren stonden we gauw 1-0 in het krijt en werd het na de IFI-gelijkmaker spoedig weer 2-1 voor de thuisploeg. Geen nood, na opnieuw de bordjes gelijk te hebben gebracht, liepen onze blauwhemden uit tot 3-5. Klus geklaard, dacht iedereen. Dat was echter gerekend zonder de thuisspelers, die hun doelman naar de bank riepen en met een vliegende keeper ons heiligdom gingen bestoken. Vroeger hadden ze dat al eens uitgespookt met voor ons noodlottige gevolgen. Deze keer liep het gelukkig dergelijke vaart niet. Londerzeel milderde wel tot 4-5, maar in een spannende slotfase bleven de onzen overeind.
In Malderen was het alweer niet voor hartlijders. In een zaal, die in aanmerking komt om als kleinste sporthal in het Guinessbook of records te worden opgenomen, waren het ditmaal de onzen, die snel op voorsprong kwamen. De maandtraditie bleef echter overeind, want de thuisploeg kwam in een mum van tijd terug op gelijke hoogte om vervolgens ons op 3-1achterstand te plaatsen. Dat zag er echt niet goed uit. Nadat onze ploeg zich aan het zaaltje had aangepast, na het scoren van de aansluitingstreffer, na het nemen van een time-out,en na de intrede van nog een achtergebleven gladiator in ons kamp, ging het weer helemaal de goede kant uit. Dat wil zeggen dat we na de rust de 3-2 ombogen in 3-5.Toch werd het bij 4-5 nog even bibberen tot onze zesde treffer tegen de netten belandde en wat later het eindsignaal weerklonk.
Het begint misschien eentonig te klinken, maar in het verre Glabbeek, waar het pas gepromoveerde Meensel-Kiezegem ons opwachtte, was het na achterstand weer achtervolgen geblazen voor onze troepen. Na 2-0 in het voordeel van de thuisploeg ging het via 2-1 naar 3-1. Toch werden ook nu de bordjes op gelijke hoogte gebracht. Daar bleef het deze keer bij, al zat er op het einde nog winst in. Punt verloren of punt gewonnen? Laat ons voor dit laatste kiezen, want we moesten optornen tegen een sterke tegenstrevers, met ondermeer enkele spelers uit de eerste ploeg van Bierbeek in het veldvoetbal. Ja, hetzelfde Bierbeek dat 24 uur later onze dorpsgenoten van FC Merchtem 2000 zou verslaan. Door dit gelijkspel blijft VK IFI op de leiderstroon.
O ja, we zouden nog vergeten dat we tussendoor nog bekerden bij ZVK 86 Leuven. En er na 2-2 eindstand via de penalty’s er uit werden gebonjourd. Geen man over boord, het was maar voor de beker, en de competitie is belangrijker, zouden we zo zeggen. Toch toonden na afloop enkele spelers zich ontgoocheld. Gelukkig vonden ze in Leuven een herberg om de ontgoocheling door te spoelen.
Op nu naar de topper tegen het tweede geklasseerde In Team Ternat. Bij winst kunnen we een stap naar de herfsttitel zetten. Allen daarheen.
De ploeg die ZVK Londerzeel klopte:: Eddy - Mario - Wim - Ruben1 - Ruben2 - Lieven - Robby - Eddy2 (coach Dirk)
Het team, dat voor de beker aantrad: Jan - Wim - Ruben2 - Jonathan - Ian - Romain - Eddy2 (coach Dirk).
Zij, die in Malderen gingen zegepralen: Eddy - Mario - Wim – Bart--Jonathan -Ruben2 - Lieven - Robby ( coach Dirk)
De mannen, die tegen Meensel Kiezegem de punten deelden: Yoeri - Mario - Wim - Ruben1 - Ruben2 - Jonathan - Lieven – Ian (coach Dirk)Door Roel op 26-11-2014 om 11:34 uur.

A-nieuws: Revanche bij leider

Vrijdagavond kwart voor 7, iedereen aanwezig op de parking van de sporthal voor het vertrek naar Jos Schepdaal om de ongeslagen leider partij te geven. Na onze eerste (onverdiende) nederlaag vorige week tegen Steenokkerzeel was iedereen uit op revanche.
Jos is al jaren een stugge tegenstander en zeker in hun eigen sporttempel een moeilijk te verslagen team. Na 5 minuten stond het al 1-0 voor de thuisploeg na een mooie vrije trap in de rechter benedenhoek. Vrij snel was duidelijk dat het niet van een leien dakje zou lopen en was het alle hens aan dek om de thuisploeg niet verder te laten uitlopen. Met dank aan onze keeper "Wolf". Toen Robby na een mooie persoonlijke actie de 1-1 maakte kwam het betere IFI- spel van de voorbije weken. weer naar boven
In de tweede helft bleven de aanvallen komen en werden kansen van Mario, Ruben2, Robby en Lieven gepareerd door de plaatselijke doelman. Doch was het weer Robby die met een harde knal voor de 1-2 zorgde. De partij ging heen en weer en toen Jos op een gelukje scoorde stonden de bordjes weer gelijk. Dit was niet naar de zin van onze topschutter Robby of "Robinho" want met zijn derde van de avond was hij onze absolute uitblinker van een sterk spelend en medekoploper VK Ifi.
Dikke proficiat mannen.
De ploeg :Jan - Wim - Mario - Ruben1 - Lieven - Ruben2 Jonathan en Robby
Ps. Ook onze coachen Dirk en Frank zagen dat het goed was!
Nu vrijdag 31 oktober wacht ons de volgende thuismatch tegen de mannen van Kessel Lo.
Supporters op post zou ik zeggen!
Tot dan.
Mario,de kapitein

Door Roel op 28-10-2014 om 20:12 uur.

A-nieuws: Aloude voetbalwijsheid op een pechavondje

Het is gebeurd, onze eerste nederlaag van het seizoen is een feit. Dat overkwam ons dan nog in eigen zaal, waar we in 2014 niet meer verloren, meer zelfs alle thuismatchen winnend werden afgsloten. Tegenstander Steenokkerzeel heeft dus wel voor een stunt gezorgd door ons in eigen sporttempel voor het eerst dit jaar te komen vloeren. Trokken we verdiend aan het kortste eind? Dat zouden we niet durven zeggen. Wie had het meest balbezit? Wij. Wie speelde de beste kansen bij elkaar? Ook wij. Maar ..te veel hele en halve mogelijkheden konden niet worden in een doelpunt omgezet. En dan komen we bij de aloude, maar nog steeds actuele voetbalwijsheid: wie te veel kansen onbenut laat, krijgt uiteindelijk het deksel op de neus. Zo geschiedde nog maar eens in onze laatste partij.
Toch was het ook een avondje, waarop er een hele dosis pech over onze hoofden werd uitgestrooid. Dat er kansen niet werden verzilverd, had ook met tegenslag te maken. De massaal opgekomen supporters moesten met lede ogen toezien hoe IFI-doelpogingen drie keer op de staak belandden, terwijl ook nog een kogel op de kruising ketste. Een paar keer ook kwam een speler van ons centimeters te kort om een voorzet in doel te schuiven. Op de koop troffen we een fameuze doelman op onze weg. Uiteindelijk was hij het toch, die voor Steenokkerzeel de match won
Wat IFI in de eerste helft niet lukte, deed Steenokkerzeel na de pauze wel : scoren. En dan nog twee keer. Onze Veekaa-ers deden toen wat in dergelijke omstandigheden moet gedaan worden: dat is volop ten aanval gaan en risico’s nemen. Het offensief leverde de aansluitingstreffer op langs Lieven, die overigens iets had te vieren. Risico nemen is echter een zwaard dat langs twee kanten snijdt. En dat was maar al te waar toen in volle IFI-stormloop op zoek naar de gelijkmaker een bezoekend ontzetten boven het hoofd van doelman Danny in doel huppelde. Onze gelegenheidsportier nam weerwraak door om de weeromstuit aan de overkant zijn collega het nakijken te geven en tot 2-3 te milderen. Helaas, even later werden onze risico’s ’s nog eens afgestraft en gingen de boeken dicht. Meteen gaat ook de leidersplaats naar Schepdaal, waar precies onze volgende opdracht te wachten ligt.
Liepen tussen de lijnen : Danny, Mario, Jonathan, Lieven, Robby, Ruben 2. Op de bank zaten coach Dirk (in spelersplunje voor het geval dat…) en Frank (in burger).

Door Roel op 20-10-2014 om 22:21 uur.
1 | 2 | 3 | ... | 28 | 29 | Volgende

Javascript should be enabled to view the calendar.

 • VK Ifi A
 • 4-6
 • In-Team Ternat
 • VK Ifi C
 • 3-6
 • Huibout
 • VK Ifi A
 • 3-1
 • Cheers Woluwe
 • Orgaboys
 • 2-5
 • VK Ifi C
 • Real Meise
 • 26/12
 • VK Ifi A
 • VK Ifi C
 • 15/01
 • Anno '83